www.exmisa.ro

DREPTUL FUNDAMENTAL DE LIBERĂ EXPRIMARE A OPINIILOR
It is currently Thu Sep 09, 2010 4:03 am

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 145 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Next
Author Message
 Post subject: Re: Din nou despre credinta in Dzeu
PostPosted: Sat Jul 31, 2010 10:41 pm 
Mareşal

giliana wrote:
Babanule! Ce exemplu mai mare al dragostei lui D-zeu pot da decat jertfa Fiului Sau, care pentru unii este nebunie, iar pentru altii mantuire? Si da...Maha...ma bazez mai mult pe credinta, decat pe ratiune si dovezi palpabile, care in cele mai multe cazuri nu pot fi aduse mai in nici o cale spirituala....asta pentru ca nu este...materiala, ca sa poata fi palpabila.

Bun, atunci invata sa vorbesti despre credinta ta ca despre credinta, nu ca despre o certitudine. Atunci n-ar avea nimeni nimic de comentat.
Cind te intreaba cineva de dovezi legate de credinta ta, zi frumos ca nu ai si basta.

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

Profile  

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 10:48 pm 
Maior

giliana wrote:
Babanule! Ce exemplu mai mare al dragostei lui D-zeu pot da decat jertfa Fiului Sau, care pentru unii este nebunie, iar pentru altii mantuire? Si da...Maha...ma bazez mai mult pe credinta, decat pe ratiune si dovezi palpabile, care in cele mai multe cazuri nu pot fi aduse mai in nici o cale spirituala....asta pentru ca nu este...materiala, ca sa poata fi palpabila.

asa este ;Sfanta Scriptura (Ioan,3,16) ne spune :

15.        Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.
16.      Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.
17.      Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea.
18.      Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.  

daca D-zeu si-a jertfit Fiul ptr noi, pacatosii, cum ne mai rabda pamantul asa de nerecunoscatori? inimile noastre impietrite nu pot simti dragostea lui D-zeu ptr noi, dar ea exista, in eternitate : o putem vedea in fiecare fir de floare ce ne incanta privirea, in susurul izvoarelor, si in albastri cerului. deasemeni, in frumusetea de nedescris a femeilor care ne iubesc !

Grieg este unul dintre cei mai mari maeştri ai acestei planete, ai acestui univers şi ale altora. Este cel mai mare Maestru spiritual care s-a manifestat pe această planetă de la Iisus şi până acum. Este unul dintre cei mai dragi copii ai mei pe care l-am trimis pentru a vă ajuta şi pentru a ajuta această planetă să depăşească impasul în care se află. Doar un asemenea spirit excepţional mai poate face ceva, adică poate aduce lumina în această lume a tenebrelor.

citatul asta este din raspunsul pe care  Svetlana Sauciuc sustine ca l-a primit de la Dumnezeu in rugaciune.initial a fost citit in public la ziua lui Grieg,in 2001.si el(G) nu a comentat deloc.apoi a aparut si o carte,care contine mai multe mesaje din acestea.unele le-a postat Naga aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... =0&start=0

Profile  

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 10:50 pm 
Maior

Arwen_Imladris wrote:
Mai, tu iar ti-ai schimbat nick-ul din "babanu spiritual" in "ghiolbanu spiritual"?

fii linistita, nu mi-am schimbat nicu-l, io sunt mereu acelasi !

Grieg este unul dintre cei mai mari maeştri ai acestei planete, ai acestui univers şi ale altora. Este cel mai mare Maestru spiritual care s-a manifestat pe această planetă de la Iisus şi până acum. Este unul dintre cei mai dragi copii ai mei pe care l-am trimis pentru a vă ajuta şi pentru a ajuta această planetă să depăşească impasul în care se află. Doar un asemenea spirit excepţional mai poate face ceva, adică poate aduce lumina în această lume a tenebrelor.

citatul asta este din raspunsul pe care  Svetlana Sauciuc sustine ca l-a primit de la Dumnezeu in rugaciune.initial a fost citit in public la ziua lui Grieg,in 2001.si el(G) nu a comentat deloc.apoi a aparut si o carte,care contine mai multe mesaje din acestea.unele le-a postat Naga aici:

Profile  

PostPosted: Sat Jul 31, 2010 11:01 pm 
Mareşal

babanu spiritual wrote:

18.      Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.

Mdaaaa, curat spiritual. Cine voteaza cu mine o sa aiba pensie buna si loc rezervat in rai. Cine nu, aleluia! ]%3Cbr%3E%3Cbr%3E%3Cbr%3Edaca%20D-zeu%20si-a%20jertfit%20Fiul%20ptr%20noi,%20pacatosii,%20cum%20ne%20mai%20rabda%20pamantul%20asa%20de%20nerecunoscatori?%20
%3Cbr%3EN-a%20facut%20update%20de%20multa%20vreme.%20
Quote:
inimile noastre impietrite nu pot simti dragostea lui D-zeu ptr noi, dar ea exista, in eternitate : o putem vedea in fiecare fir de floare ce ne incanta privirea, in susurul izvoarelor, si in albastri cerului. deasemeni, in frumusetea de nedescris a femeilor care ne iubesc !

Deh, ce vrei, mai impotent Dzeu asta. Nu i-a iesit sa ii faca pe toti credinciosi. Atotputernicul are nevoie de o reciclare.

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

Profile  

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 12:41 am 
Plutonier

Quote:
Deh, ce vrei, mai impotent Dzeu asta. Nu i-a iesit sa ii faca pe toti credinciosi. Atotputernicul are nevoie de o reciclare.

Daca D-zeu ar fi fost batranul care l-a creeat pe Pinnochio probabil ca-i punea un cip si-l regla foarte bine ca sa nu calce stramb. Dar chiar si Pinnochio a luat-o pe ulei odata primind viata.
Babanu...eu nu te cunosc. Esti chiar crestin sau ma induci doar in eroare? Nu de alta, da vreau sa stiu daca sa vorbesc la bune cu tine despre biblie, sau nu.

Profile  

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 9:29 am 
Maior

giliana wrote:
Babanu...eu nu te cunosc. Esti chiar crestin sau ma induci doar in eroare? Nu de alta, da vreau sa stiu daca sa vorbesc la bune cu tine despre biblie, sau nu.

nici eu nu ma cunosc, asa ca nu te pot ajuta in a ma intelege mai bine. daca totusi esti curios in privinta personalitatii mele, iti pot recomanda sa citesti mai multe postari de ale mele, de pe aici.

Profile  

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 9:31 am 
Mareşal

giliana wrote:
Quote:

Daca D-zeu ar fi fost batranul care l-a creeat pe Pinnochio probabil ca-i punea un cip si-l regla foarte bine ca sa nu calce stramb. Dar chiar si Pinnochio a luat-o pe ulei odata primind viata.

Aoleu, iar ajungem la chestii d-astea.
Geppetto era un amarit de mos. Nici el, nici altii nu l-au considerat a avea puterile pe care i le pun crestinii in circa lui Dzeu. Nu uita asta, te rog!
La fel cum nu uita ca Geppetto si nici un alt om, nu isi sacrfica copilul, atita vreme cit e intreg la minte.
Asta are voie doar Dzeu atotputernic, care le trimite oamenilor porunci de care sa se tina, dar el nu le respecta. Ca el e boss-ul aici. Nu?

Profile  

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 9:33 am 
Maior

mahacutra wrote:
babanu spiritual wrote:

Mdaaaa, curat spiritual. Cine voteaza cu mine o sa aiba pensie buna si loc rezervat in rai. Cine nu, aleluia! ]%3Cbr%3E%3Cbr%3E%3Cbr%3Edaca%20D-zeu%20si-a%20jertfit%20Fiul%20ptr%20noi,%20pacatosii,%20cum%20ne%20mai%20rabda%20pamantul%20asa%20de%20nerecunoscatori?%20
%3Cbr%3EN-a%20facut%20update%20de%20multa%20vreme.%20
Quote:
inimile noastre impietrite nu pot simti dragostea lui D-zeu ptr noi, dar ea exista, in eternitate : o putem vedea in fiecare fir de floare ce ne incanta privirea, in susurul izvoarelor, si in albastri cerului. deasemeni, in frumusetea de nedescris a femeilor care ne iubesc !

nu ar fi avut cum sa ne faca pe toti credinciosi, ptr ca nu asta e scopul Lui, sa creeze robotei programati cum sa gandeasca. ne nastem ,,tabula rasa''. sansa noastra este sa descoperim , impreuna, adevarul ! ne nastem liberi, si avem de unde alege.

nu vrei totusi sa-ti editezi mesajul? nu se intelege nimic .si stii ca universul e cu ochii pe noi.

nu stiu din ce cauza si mesajul meu a aparut in aceasta forma.

Profile  

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 9:43 am 
Mareşal

babanu spiritual wrote:
nu ar fi avut cum sa ne faca pe toti credinciosi, ptr ca nu asta e scopul Lui, sa creeze robotei programati cum sa gandeasca. ne nastem ,,tabula rasa''. sansa noastra este sa descoperim , impreuna, adevarul ! ne nastem liberi, si avem de unde alege.

Ne nastem liberi pe dracu. Ne nastem vai de curul nostru, fara mama sau cineva care sa ne dea sa mincam, sa ne spele si alte alea n-avem nici o sansa sa supravietuim. Ne nastem liberi sa plingem cind ne doare sau supara ceva, in speranta ca mama sau altcineva va intelege care ne e oful. Nu vedem sau nu vedem prea bine si miscarile nu le putem coordona. Cam asa ne nastem.

Si de ales, ce sa alegi, mai?
Intre sa fac cum vrea Dzeu si atunci e bine sau sa fac cum nu vrea el si atunci o iau la moaca? Asta inseamna ca esti liber sa alegi?
Asta e abila manipulare.

Quote:
nu vrei totusi sa-ti editezi mesajul? nu se intelege nimic .si stii ca universul e cu ochii pe noi.

nu stiu din ce cauza si mesajul meu a aparut in aceasta forma.

Habar n-am de ce a iesit mesajul asa. Iti dai seama ca n-am stat io sa bag jdemii de % si alte alea intre cuvinte.
Mi-e lene sa editez. Poate il rugati pe Dzeu sa editeze el, ca tot va aveti asa bine cu el.

Profile  

PostPosted: Sun Aug 01, 2010 10:53 am 
Plutonier

Adevar graieste gura pacatosului... ...nu suntem liberi, de la nastere, si iata si motivul:
..Căci toţi au păcătuit, şi Sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.
...De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit...
....Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre...
Ce libertate spirituala poate avea cineva mort din start(spiritual)?
Dar mai urmeaza si altceva:
...Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,
cu toate că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har Sunteţi mântuiţi).
...Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Asta este ceea ce cred eu...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 145 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Next

All times are UTC + 2 hours