www.exmisa.ro

DREPTUL FUNDAMENTAL DE LIBERĂ EXPRIMARE A OPINIILOR
It is currently Thu Sep 09, 2010 4:40 am

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Unde se poate practica yoga în România?
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 12:54 pm 
Site Admin

sweet_dreamer wrote:
Pai da, si eu m-am intrebat de foarte multe ori daca cei care practica de multi ani au ajuns la vreun rezultat. Bun, pai daca MISA este atat de dezastruoasa, am acum pentru o noua intrebare, EXISTA VREO ALTA SCOALA DE YOGA IN ROMANIA????? Una in care sa pot invata ceva cu adevarat util
Sunt dar yoga se predă cu discreţie nu cu marketing de tip MISA, cu dezvăluiri cutremurătoare sau cutremure al literam ori reptilieni, asteroizi şi extratereştrii pe site-ul oficial.

Pe exmisa.ro există un sub-forum dedicat subiectului: "Organizaţii". Poţi găsi acolo curs de yoga tibetană (pe 26 noiembrie a fost cel mai recent curs), ori cursuri de meditaţie Vipassana (aici sau aici) ori cursuri de Qi Gong (fie cu Song Yong, fie cu un fost elev de-al său: Cezar Culda - ambii oameni serioşi).

Dacă te referi strict la Hatha Yoga poţi merge la acest curs. Nu am fost personal însă sunt prieten cu autorul acestui articol. Omul a fost acolo şi ştie despre ce vorbeşte.

Sunt şi alte locuri unde se practică yoga cu discernământ şi discreţie, nu în mod industrial şi cu cărămida în piept ("cea mai mare, cea mai tare...") ca la MISA. Sunt sigur că pe măsură ce depui efort personal o să le găseşti.

Profile  

Post subject: Re: Unde se poate practica yoga în România?
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 1:11 pm 
Mareşal

Uite si aici ceva care suna decent pentru Bucuresti si Timisoara http://www.vivens.ro/cursuri_de_yoga.html

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

Profile  

PostPosted: Tue Dec 22, 2009 12:37 pm 
Sergent

mahacutra wrote:
Uite si aici ceva care suna decent pentru Bucuresti si Timisoara http://www.vivens.ro/cursuri_de_yoga.html

da..

terapie shamanica    si prananadi   deja prea mult pentru mine..

amandoua ...inventii contemporane...

prananadi ..cica e o tehnica tibetana....

oare cum de am auzit de ea numai atunci cind m-am intors in romania?

oarec cum de n-am auzit de ea in toti anii cit am stat in samye ling?????

oricum celor care au pus la cale aceasta organizatie "vivens" le doresc succes.poate ca exista intentii bune insa mijloacele nu sunt tocmai adecvate.

numai bine

Profile  

PostPosted: Tue Dec 22, 2009 2:36 pm 
Maior

alpha wrote:
mahacutra wrote:

prananadi ..cica e o tehnica tibetana....

Am avut doi colegi de curs care se ocupau și cu prananadi, și iubitul unei alte colege la fel. De la ei am auzit de tehniciile lor. Desigu și ei trebuia (cică) să păstreze secretul lucrurilor ce se învățau, pardon în ce au fost "inițiați", pentru că maeștrii prananadi numesc ceea ce fac inițiere.
Desigur nu am aflat nimic concret, doar următoarele lucruri (deși puțin neclar):
școala, metoda, prostia sau cum să-l numesc este structurat pe grade: maestru de gradul I, II, III, ect.
În prima fază primesc "înițierea" într-o metodă de autovindecare. Habar n-am din ce constă, doar că are scopul de a vindeca toate bolile și problemele inițiatului, pentru că numai după acesta poate el/ea să înceapă practicarea scopului adevărat al prananadi-ului, acela de a vindeca pe alții. Un amănunt interesant este că după ce învață aceste metode de vindecare inițiatul(a) nu poate cere bani pentru tratamentul respectiv. Dar până ajung la acest nivel inițiatul este muls bine și mult.
Inițieriile constă în mantre metode de vindecare subtilă și exerciții fizice (parcă, așa am dedus eu).
Teoria lor e după cum am înțeles este că adună din univers enegiile vindecătoare și le direcționeză spre pacient. Pentru acesta (conform vorbelor unora din colegele mele de curs) "inițiatul" nu trebuie să creadă în acest lucru sau nici măcar să fie atent în timpul procedeului, pentru că inițierea face tot ce trebuie.
Tot același colegă susținea că metodele lor au ajutat-o foarte mult în a se vindeca de nu știu ce alergii.
Cursurile lor sunt periodice nu săptămânale (aprox. o dată la 3 luni), se fac întâlniri, dar nu se face inițiere la ficare. Fiecare modul de curs costă o anumită sumă (cam același sumă ca și pentru cursul de yoga Misa pentru o perioadă asmănătoare) și la sfârșit se dă o diplomă că ești maestru de gradul n.
De asemenea și prananadiști promovează regimul vegetarian.

O altă chestie e că la noi în regiune concurența era mare între cursul Misa și prananadiști. Între inițiații ambelor școli se spune rău despre cealaltă tabără, deși sunt unii care participă la ambele, precum colegii mei.
Ce am vrut să spun cu toate acestea? Numai că sunt aprox.  același nivel de prostii (cu alte accente respectiv ). După părerea mea diferența este că cursul de pranandi este mai puțin organizat, mai puțin axat pe sex, și mai orientat spre profitul imediat, dar tot același mod de gândire promovează, adică credința în lucruri tâmpite (inițieri și metode care rezolvă totul, energii cosmice care numai ei pot să adune etc.) deși fără paranoia bivolariană, dar totuși nu e culmea spiritualității.

Profile  

PostPosted: Tue Mar 02, 2010 6:28 pm 
Copil de trupă

Nu este o tehnica traditionala tibetana.  Are elemente de tehnica tibetana.
Initial s-a numit reiki tibetan, apoi New method apoi Prananadi. Este de fap rtsa rlung, fara partea de zeitati din panteonul budhismului tibetan. Lama Shenpen desi nu este foarte fericit de aceasta tehnica (el fiind budhist ultra ortodox), recuneoaste ca sunt elemente de tehnici energetice tibetane. Nu spune ca rezolva orice ci cu multa munca poate dezvolta capacitati de vindecare si evolutie.

Profile  

PostPosted: Sun Mar 21, 2010 12:24 am 
Căpitan

Mai e grupul lui Mario Sorin Vasilescu
http://www.gnspy.org/

Am citit o revista faina scoasa de ei, instructorii par ok la prima vedere,
M. S. Vasilescu chiar daca nu mi se pare un tip extraordinar macar nu are extravagante/ excentricitati, senzatia e de normal/ firesc, lucrurile par luate rational.
Cursul mi-a fost recomandat de un prieten care stie cel mai mult despre Yoga dintre toti cu citi am vorbit pina acum.

Mi se pare ca M.S. Vasilescu s-a schimbat in bine fata de cum l-am vazut la tv acum 10-15 ani.

Profile  

PostPosted: Sun Apr 18, 2010 10:10 am 
Mareşal

Mi-a semnalat o prietena pe mess aceasta scoala de yoga din Cluj:

http://www.altixir.com/Program.shtml

Iyenga, Pattabi Jois ...
Pare ok.
Nasol ca nu apare numele profilor si pe unde s-au scolit. Desi directia e clara. Dar asa ca chestie.

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

Profile  

PostPosted: Wed Apr 21, 2010 10:31 pm 
General

mahacutra wrote:

Am citit "all sictir"   Cred ca ar trebui sa-si gaseasca alta denumire ...

Profile  

PostPosted: Tue May 18, 2010 12:46 am 
Soldat

De cateva zile am citit cateva articole (en)  despre yoga si am ramas uimit de cat de numeroase si diverse sunt aceste practici/discipline. Apoi am vrut sa trec la partea practica si sa caut un curs de yoga in bucuresti(ma interesa mai mult Hatma Yoga). Imi inchipuiam ca o sa gasesc cel putin un site unde sa fie prezentate cele 5 - 10 (sau cate or fi ele) cluburi/centre din bucuresti, cu o descriere a cursurilor si a practicilor, a profesorilor, a programului, locatie, costuri etc. In schimb am gasit un amalgam de bivolisme si antibivolisme de "mi s-a" facut greata. Am vazut scrise pe forumul asta probabil sute de pagini impotriva unei secte ce vrea sa se confunde cu practicile yoga dar nu am vazut nici macar o pagina (intreaga) care sa prezinte alternativa. Acest demers cred ca ar fi mult mai util pentru cei carora se adreseaza acest forum. Nu se pot strange la olalta niste informatii despre cursurile de yoga din bucuresti sau chiar din tara?

Profile  

PostPosted: Tue May 18, 2010 9:07 am 
Căpitan

O sa-ti fie greu sa gasesti in Romania un curs de hatma-yoga....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours