alpha wrote:
mahacutra wrote:
Uite si aici ceva care suna decent pentru Bucuresti si Timisoara
http://www.vivens.ro/cursuri_de_yoga.htmlprananadi ..cica e o tehnica tibetana....
Am avut doi colegi de curs care se ocupau și cu prananadi, și iubitul unei alte colege la fel. De la ei am auzit de tehniciile lor. Desigu și ei trebuia (cică) să păstreze secretul lucrurilor ce se învățau, pardon în ce au fost "inițiați", pentru că maeștrii prananadi numesc ceea ce fac inițiere.

Desigur nu am aflat nimic concret, doar următoarele lucruri (deși puțin neclar):
școala, metoda, prostia sau cum să-l numesc este structurat pe grade: maestru de gradul I, II, III, ect.
În prima fază primesc "înițierea" într-o metodă de autovindecare. Habar n-am din ce constă, doar că are scopul de a vindeca toate bolile și problemele inițiatului, pentru că numai după acesta poate el/ea să înceapă practicarea scopului adevărat al prananadi-ului, acela de a vindeca pe alții. Un amănunt interesant este că după ce învață aceste metode de vindecare inițiatul(a) nu poate cere bani pentru tratamentul respectiv. Dar până ajung la acest nivel inițiatul este muls bine și mult.
Inițieriile constă în mantre metode de vindecare subtilă și exerciții fizice (parcă, așa am dedus eu).
Teoria lor e după cum am înțeles este că adună din univers enegiile vindecătoare și le direcționeză spre pacient. Pentru acesta (conform vorbelor unora din colegele mele de curs) "inițiatul" nu trebuie să creadă în acest lucru sau nici măcar să fie atent în timpul procedeului, pentru că inițierea face tot ce trebuie.
Tot același colegă susținea că metodele lor au ajutat-o foarte mult în a se vindeca de nu știu ce alergii.
Cursurile lor sunt periodice nu săptămânale (aprox. o dată la 3 luni), se fac întâlniri, dar nu se face inițiere la ficare. Fiecare modul de curs costă o anumită sumă (cam același sumă ca și pentru cursul de yoga Misa pentru o perioadă asmănătoare) și la sfârșit se dă o diplomă că ești maestru de gradul n.
De asemenea și prananadiști promovează regimul vegetarian.
O altă chestie e că la noi în regiune concurența era mare între cursul Misa și prananadiști. Între inițiații ambelor școli se spune rău despre cealaltă tabără, deși sunt unii care participă la ambele, precum colegii mei.
Ce am vrut să spun cu toate acestea? Numai că sunt aprox. același nivel de prostii (cu alte accente

respectiv

). După părerea mea diferența este că cursul de pranandi este mai puțin organizat, mai puțin axat pe sex, și mai orientat spre profitul imediat, dar tot același mod de gândire promovează, adică credința în lucruri tâmpite (inițieri și metode care rezolvă totul, energii cosmice care numai ei pot să adune etc.) deși fără paranoia bivolariană, dar totuși nu e culmea spiritualității.