intenselight wrote:
Si da, ai dreptate. Tumo e doar o etapa, care trebuie precedata de o multime de alte practici si urmata la randul ei de altele. Insa la noi, oamenii au ramas cu reminescente de la MISA. Normal nu?
Gasesti ceva intr-o carte, citesti cu atentie, plagiezi si te faci "instructor" si predai chestia asta la altii. Simplu nu? Bivolaru style!
Iti dai seama ca situatia se schimba cand ceea ce ai invatat nu provine dintr-o carte, ci chiar de la un invatator autentic!!!! Normal ca acum esti mult mai indreptatit sa te faci instructor si sa predai la altii!!! Caci doar acum tu ai inteles mult mai bine cum stau lucrurile, ceilalti, ehe , predau din carti!
Insa in esenta tot un imbecil esti, un orb care conduce alti orbi. Si normal ca vei fi exclus urgent de pe orice linie traditionala daca continui cu rahaturile astea. Pai de exemplu discipolul care are permisiunea de la Tenzin Wangyal de a preda Tsalung, practica yoga tibetana si studiaza cu maestrii de prin Tibet, Nepal, India de peste 30 de ani!!! Si tot nu are dreptul de a preda tumo! Ci doar anumite practici tsalung. Pentru ca se considera ca "nu este pregatit".
Prin urmare... din punctul meu de vedere, fara suparare , romanii nu au nici o scuza. Internetul e plin de carti free de calitate, in Romania vin maestrii autentici, etc. Daca tot mai inghit toate rahaturile de la MISA, atunci... cred ca sunt pur si simplu...
prosti. Sper sa ma insel..
vezi tu, eu nu am inteles niciodata mentalitatea celor de la misa.
dar probabil ca e mai usor de inteles daca ne gindim ca misa pentru o vreme a fost singura sursa de ---nici nu stiu cum sa-i zic--"spiritualitate" in romania.
si probabil din acest motiv romanii au luat-o de buna neavind cu ce sa o compare.
pentru a intelege misa si ce a fost ea ar fi trebuit ca adeptii sa citeasca si sa se intruiasca si despre alte traditii, insa majoritatea nu au fost dispusi sa o faca.sau poate au fost dispusi insa nu au existat materiale si informatie suficienta.
astazi lucrurile sunt altfel......exista informatie dar pentru multi poate e prea tirziu dupa ce s-au indoctrinat cu cromoterapie,dumnezeu,ingeri de lumina,tumo,powa,continenta sexuala,terapie cu argila ,toate intr-o singura imbucatura